Aftellen

Het aftellen is nu echt begonnen, nog maar 3 weekjes voor de eerste africhtingsvlucht voor ons is dat Heteren en dat is kleine 60 km voor ons. Afgelopen week ging het vrij goed met de training van de vitesse ploeg, het weer was schitterend en er werd om de dag getraind. Na 20 a 25 minuten werden ze binnen geroepen. Ook leek de oehoe zijn werk nu goed te doen er werden geen kromsnavels gesignaleerd gelukkig maar. De eerste jongen hebben hun entingen van Nanne Wolff  op dinsdag gehad en de rest van de week zijn ze niet meer buiten geweest. volgende week weer als het weer het toelaat. Vrijdag avond was er de schenker koper verkoop van kring 1 in het lokaal van  pv de duivenvriend in wezep. Een ieder die hier aan deelneemt schenkt een bon die een ieder kan kopen en aan het eind van het seizoen wordt de schenker en de koper van de winnende bon duifjes rijkelijk beloond met een goed gevulde prijzenpot. Wij hebben zelf onze eigen bon terug gekocht en de bonduif van H Poppen deze duif komt uit Freire en dit was een super vlieger van Hans.Ook werd er medegedeeld dat ieder lid van kring 1 nu kan deelnemen aan de tijdrace van p.v. de duivenvriend.

Zaterdag was nog weer een timmer dagje op het hok in principe is alles klaar voor de vluchten, hier en daar nog een schroefje maar dat komt met de tijd vanzelf.

Zondagmorgen al vroeg bij de duiven en het hok van de vitesse ploeg helemaal uitgeboend met de afwas en de nagelborstel  brandertje er door en het is weer zo schoon als dat het nieuw uit de vrachtwagen kwam.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.