De afgelopen 2 weken

De afgelopen 2 weken de laatste aanpassingen gedaan aan het hok. En druk bezig geweest met het overwennen van de oude duiven, dit lijkt nu helemaal voor elkaar. De duiven vliegen hier nu 1 keer per dag een half uur tot 3 kwartier, met de extreme kou zijn ze natuurlijk binnen gebleven. Gelukkig is nu ook bij ons bekend dat de vlucht van a.s. zaterdag is afgelast, deze vlucht telde al wel voor de punten bij ons in de club. Hopelijk wordt het een beetje beter met het weer.

Afgelopen weken waren er de schenker/koper  verkopingen van de kring en van de club. Hier hebben we nog een aantal duifjes kunnen bemachtigen hopelijk blijven ze over zodat ze kunnen mee strijden in de schenker/koper competitie.

Alle oude duiven zijn inmiddels in geent tegen paramixo door onze dierenarts N Wolff. Gisteren nog met spoed bij hem geweest met een duivin met legnood. Dit ei heeft hij met een op het oog simpele handeling verwijderd. Deze  duivin is afkomstig van H Scheffel, momenteel kruipt ze nog door de bak hopelijk komt alles goed.

Gisteren nog een duif opgehaald bij de comb. ten Cate in de afstamming vinden we 2 keer de beroemde vale en het goudklompje dit is een volle zus van 273 . de 273 vloog 1e NPO Brive, 1e Bergerac kring 1 , 1e Tarbes kring 1, dus aan de afstamming kan het niet liggen. Ook kwam vandaag clubgenoot A van Ommen 2 mooie jongen brengen, deze komen uit een zoon van de Favoriet van Gerard van de Berg  x Spikkel, Spikkel is een dochter van onze Jackpot . Spikkel vloog vorig jaar bij ons op het hok en werd 5e Asduif Natoer kring 1.

Vrijdag even naar de keet om de eieren van de paasvlucht te verdelen aangezien deze niet doorgaat, wordt vast weer gezellig. Op naar volgende week en hopelijk betere temperaturen.

 

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.