Nog 4 weken

Nog 4 weken voordat de duiven weer in de mand gaan voor de eerste africhtingsvlucht. En er is aardig wat te doen voordat de duiven startklaar zijn. De  afspraak voor het enten is gemaakt bij Nanne Wolff. De duiven zijn een aantal keer los geweest deze week en de oehoe brult uit de speakers, maar het is niet te doen nu de havik en de sperwer zo actief zijn, dus nog maar een weekje wachten. De vitesse ploeg zit nu op weduwschap en bij de  midfond dagfond ploeg liggen nog jongen van een week of 2 oud. Deze laatste ploeg moet nog overgewend worden dus dat wordt krap. De laatste zaterdag van maart wordt het oude hok bij moeders gesloopt dus hopen dat het straks allemaal op tijd lukt.

Afgelopen vrijdagmiddag hadden we visite van Marek Pryzewara uit Polen die 10 jonge duifjes kwam halen. Hij had zijn tolk meegenomen zodat we elkaar goed konden verstaan. Heel apart maar wel functioneel. Nadat we hen kennis hadden laten maken met de Hollandse  kroket en frikandel speciaal zijn ze met een volle maag weer vertrokken.

Aankomende vrijdag is er de jaarlijkse schenker/koper verkoop van onze kring, altijd gezellig ditmaal is het bij ons in de duivenvriend in Wezep .

P.s. Esther het linkje naar duivendirect is geplaatst.

 

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.